Județul Timiș a predat vecinilor din Ungaria președinția Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa (DKMT)

Dublu eveniment organizat astăzi de reprezentanții Cooperării Regionale Dunăre-Criş-Mureş-Tisa: deschiderea frontierei Triplex Confinium la Beba Veche și Adunarea Generală DKMT de la Sânicolau Mare. Manifestarea a avut loc la monumentul Triplex Confinium, de la Beba Veche. Aici este graniţă comună între România, Serbia şi Ungaria.

Cu acest prilej, judeţul Timiş a predat, pentru un an, preşedinţia Euroregiunii către Csongrád, Ungaria. Euroregiunea Dunăre – Criș – Mureș – Tisa a fost înființată în noiembrie 1997. Scopul acesteia a fost să ajute la dezvoltarea zonei de la granița dintre România, Serbia și Ungaria.

”Acest eveniment se concretizează an de an prin implementarea proiectelor pe cooperare transfrontalieră care nu pot decât să aducă un beneficiu întregii comunități, proiecte care duc la dezvoltare economică, duc la o dezvoltare durabilă și care cred că duc la o creștere a nivelului de trai. Aici discutăm de ceea ce înseamnă infrastructură rutieră, discutăm de ceea ce înseamnă canalul Bega navigabil, pista de biciclete, discutăm pe partea maghiară de imbunătățirea sistemului de sănătate”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here