Jurnalistul Adelin Petrișor va fi prezent la Timișoara, la un eveniment de educare prin informare

Adelin Petrişor, unul dintre cei mai reprezentativi jurnalişti de război din România, va participa la un eveniment de educare prin informare, organizat în cadrul programului Timişoara-Capitala Tineretului din România.

Manipularea, flagelul societății digitale. Cum te poți apăra?” va avea loc pe 28 ianuarie, la INCUBOXX, iar scopul principal este de a le trasa tinerilor direcții de informare corectă, precum și mecanisme prin care pot distinge informațiile reale de cele false. Invitați speciali vor fi Adelin Petrișor și Marcel Tolcea, profesor la Facultatea de Jurnalism a Univesității de Vest din Timișoara, jurnalist și scriitor.

Evenimentul debutează la ora 13:30, cu o serie de workshop-uri de educare prin informare, susținute de membrii echipei PoliticALL-proiect jurnalistic online ce își propune să contribuie, prin materiale obiective, la înțelegerea actualității internaționale. În cadrul workshop-urilor, participanții vor afla cum pot contracara informațiile false transmise în spațiul public prin tehnici de manipulare. De asemenea, vor fi prezentate exemple concrete de informații care au denaturat realitatea, precum și efectele lor.

De la ora 17:00, invitații speciali vor prezenta principalele reguli de verificare a informațiilor, dar și care sunt pașii de străbătut de la o informație la un material de presă. Adelin Petrișor va povesti, de asemenea, care sunt culisele materialelor extraordinare pe care le-a realizat. Cu o experiență de peste 20 de ani în mass-media, el a fost prezent în zone de conflict din toată lumea, de unde a transmis și a realizat știri și interviuri cu personalități remarcabile ale politicii internaționale. Pentru corespondențele de război remarcabile, reportaje și documentare realizate, el a fost de şase ori premiat de Asociația Profesioniștilor de Televiziune.

Evenimentul din 28 ianuarie este primul dintr-o serie de patru, ce se vor desfășura până în luna aprilie, până la sfârșitul programului Timișoara-Capitala Tineretului din România. Seminariile vor fi susținute de reprezentanții PoliticALL, însă în fiecare ediție vor fi invitați jurnaliști care au reușit să producă schimbare pozitivă în societatea din România prin știri, reportaje sau anchete.

Evenimentul este posibil cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Băncii Comerciale Române.

(Foto: Facebook.com)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here