Kimonoul, „vedeta” unei expoziții organizate de Universitatea Politehnica Timișoara

Spread the love

Limba și cultura japoneză se întorc la Universitatea Politehnica Timișoara. Pe lângă cursurile de limbă japoneză, care încep să devină tradiție, la Biblioteca Centrală a UPT este pregătită o expoziție de kimonouri, îmbrăcăminte tradițională din Țara soarelui răsare.

Holul central al bibliotecii politehniste va fi gazda expoziției de kimonouri cu tema „Kimonoul japonez, poezie în mișcare”. Vernisajul se va desfășura miercuri, 16 octombrie, de la ora 17.00. Curatoarea expoziției este dr. Camelia Nakagawara, din a cărei colecție personală provin majoritatea exponatelor. Unele dintre piesele colecției sunt foarte valoroase, fie prin faptul că sunt unicate, fie prin vechime (există unele și din anul 1800), fie prin materialele folosite (țesut cu fir de aur).

Dr. Camelia Nakagawara va explica ce reprezintă imprimeurile de pe kimonouri, cum se îmbracă acestea în funcție de anotimp sau care sunt evenimentele și ceremoniile la care sunt purtate. După vernisaj, dr. Camelia Nakagawara va susține, în Sala Polivalentă din incinta Bibliotecii Centrale a UPT o conferință pe tema culturii, a ceremonialurilor și a tradițiilor japoneze, în special a celor legate de kimono.

Expoziția va fi deschisă în perioada 16 octombrie – 13 noiembrie 2019, de luni până vineri, între orele 9.00-20.00. Intrarea este liberă.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here