Laborator de idei și sunete din spatele unui concert ce se anunţă de mare succes

Filarmonica Banatul Timișoara îi prilejuiește publicului o întâlnire față în față cu dirijorul și solistul concertului vocal – simfonic extraordinar de joi, 9 februarie 2023, de la ora 17:30. Proiectul Laborator de idei și sunete – condus de maestrul GABRIEL BEBEȘELEA (dirijor în rezidență în 2023, anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii), are ca primă temă NATURA.

Laboratorul de idei și sunete este, practic, o expunere a conceptului din spatele concertului: cum au fost aleși compozitorii și lucrările ce urmează a fi audiate, contextul istoric și social în care au trăit autorii, dar și legătura dintre aceștia etc.

Totodată, este un prilej extraordinar pentru spectatorii concertului de a le adresa întrebări dirijorului și solistului – violoncelistul Andrei Ioniță (solist în rezidență al Filarmonicii Banatul Timișoara în 2023). Discuția va fi moderată de Cristian Rudic, managerul Operei Naționale Române Timișoara.
Și, pentru că tema este natura, la dialog este invitat să participe și activistul de mediu Gabriel Păun, de la Agent Green.

Despre concertul ce va avea loc după Laboratorul de idei și sunete:
Joi, 9 februarie, de la ora 19:00, Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara și violoncelistul ANDREI IONIȚĂ – Solist în Rezidență al Filarmonicii Banatul Timișoara în 2023, vor interpreta Simfonia concertantă op. 8 de G. ENESCU.
În cadrul concertului vocal – simfonic extraordinar vom asculta, de asemenea, Dansuri din Transilvania de B. BARTÓK și Poema Română de G. ENESCU. La cea din urmă compoziție, ne vom bucura și de interpretarea artiștilor lirici ai Corului „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul Timișoara.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, de la casierie și de pe myticket.ro.

Organizator: Filarmonica Banatul Timișoara
Program finanțat din bugetul local al Municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here