Laura Chindriș, ALDE: Robu neglijează siguranța a mii de elevi din liceele de top ale orașului, printre care și C.D Loga

O situație ce pare fără ieșire în orașul de pe Bega pune în pericol siguranța a mii de elevi ai liceelor C.D Loga, Nicolaus Lenau și Jean Louis Calderon. După ce s-au cheltuit milioane de lei pentru reabilitarea acestor școli, pentru primăria Timișoara pare un efort prea mare să finalizeze cel mai important detaliu: avizul ISU, fără de care unitățiile de învățământ funcționează în ilegalitate.

Pe lângă faptul că lipsește cu desăvârșire interesul în această direcție, Robu ignoră cu desăvârșire că aceste unități de învățământ au dat olimpici și elevi cu performanțe deosebite, elevi care au făcut numele orașului cunoscut în întreaga țară și peste hotare.

”E inacceptabil ca liceele de top din oraș să înceapă anul școlar fără avizul ISU, în condițiile în care, lipsa unei autorizații poate duce la un eveniment nefericit cum a fost cel din capitală, de la Colectiv.
Evident că primăria este conștientă de acestă obligativitate, însă procedura făcută până acum este doar de ochii lumi, dar nu finalizată. De ce spun asta? Pentru că au trecut atâtea luni în care școlile au așteptat o rezolvare din partea administrației Robu, care nu a mai venit. E lipsă gravă de responsabilitate față de copiii care învață aici, dar și față de părinții lor. Mai mult decât atât, găsim în presă o declarație halucinantă a primarului Robu, care spune că nu știe câte astfel de instituții funcționează fără avizul ISU”, a spus Laura Chindriș- consilier local ALDE Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here