Atragerea fondurilor europene pentru urbea de pe Bega devine un subiect care ridică tot mai multe semne de întrebare în condițiile în care sunt comune care se transformă complet din bani europeni, iar Timișoara, al treilea oraș al țării a rămas codaș.

”Pentru că activitatea mea principală este atragerea fondurilor europene, din postura de consilier local sunt interesată în primul de îmbunătățirea  vietii timișorenilor din bani europeni. Am vrut să aflu cum stă primăria Timișoara la acest capitol și din păcate am constatat că personalul de la acest departament este insuficient. Doar unsprezece oameni lucrează pe acest segment. Cam atâția lucrează și pentru comuna Ciugud din Alba, o comună care s-a dezvoltat foarte frumos în ultimii ani, doar din bani europeni. După cum bine știți, munca în acest sens este colosală. E nevoie de un departament serios format din experți pentru a atrage bani care să transforme orașul așa cum ni-l dorim cu toții. Și da,  putem obține bani frumoși, însă nu e suficient să ne dorim, trebuie să trecem și la fapte Dacă la Ciugud (Alba) s-a putut, de ce să nu se poată și la noi?

Un alt minus este procedura de achiziții publice. Lucrurile se mișcă extrem de greoi, durează aproape cinci luni, în condițiile în care o linie de apel este deschisă cel mult șase luni. După părerea mea, managementul orașului este unul defectuos lucru care este în dezavantajul timișorenilor”, a spus Laura Chindriș- consilier local ALDE Timișoara.

.

Articolul precedentAmenzi de 11.000 de lei pentru cei care au abandonat deşeuri pe strada Torac!
Articolul următorCCIAT organizează un seminar privind legislația în domeniul protecției mediului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.