Lidia Buble și Smiley cântă de Ziua Europei în Piața Unirii din Timișoara

Ziua Europei este celebrată pe 9 mai şi la Timişoara. Este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Totodată este o triplă sărbătoare pentru poporul român: proclamarea independenței de stat a României la 9 mai 1877, Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945 și Ziua Europei.

În fiecare an la 9 mai se serbează Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state.

În Parcul Central, de la ora 9 şi jumătate, va avea loc un ceremonial militar, iar o oră mai târziu va fi dezvelit bustul lui Carol Robert de Anjou.

Urmează un concert susţinut de Fanfara Big Band şi defilarea elevilor din judeţ cu drapele, iar apoi va fi un program artistic al Asociaţiei Seniorilor.

De la ora 17, Ansamblul Timişul susţine un spectacol folcloric, de la 18 este programat un spectacol de flamenco, iar la 20 încep concertele din Piaţa Victoriei. Pe scenă vor urca AM Band, Anda Adam şi Voltaj.

La Galeria Pro Armia are loc de la ora 18.00 vernisajul expoziției de pictură dedicată Zilei Europei, realizată de Asociaţia Artiştilor Plastici Romul Ladea în organizarea Casei de Cultură a Municipiului Timișoara. De la ora 20.00, în Piaţa Unirii, timisorenii sunt invitați la concerte susținute de Alexandra Mitroi&BAND, Lidia Buble și Smiley.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here