Liviu Dragnea: Sorin Grindeanu, propunerea de premier

0
171

Zi importantă pentru politica românească după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD – ALDE pentru funcția de premier. Conducerea PSD s-a reunit la ora 16:00 pentru a lua o decizie după scandalul cu Sevil Shhaideh.

Astfel, Liviu Dragnea l-a propus premier pe Sorin Grindeanu, în prezent președintele Consiliului Județean Timiș. Reamintim, în urmă cu câteva zile au apărut informații că Sorin Grindeanu ar urma să fie premierul României în Guvernul PSD. Acesta dădea asigurări săptămâni trecută că nu va pleca la București pentru nicio funcție. În final, propunerea social-democraților s-a dovedit a fi Sevil Shhaideh.“Am avut o discuție profundă în care i-am rugat pe colegii mei să-și spună propunerea și părerea bazată și pe discuțiile din județe. A fost un curent, în ultimele zile, care îmi spunea să trec la suspendarea președintelui. Nu suntem iresponsabili să folosim această forță politică în a face rău sau în a tulbura această țară. Da, putem începe suspendarea chiar de mâine. Am discutat ce avem de făcut. Sevil Shhaideh a fost amenințată cu moartea. Siguranța familiei sale a fost pusă într-un mare pericol. Mai deveme sau mai târziu, cei care au declanșat această campanie trebuie să dea socoteală. Deci nu mai putem menține propunerea inițială. Îmi pare rău. Românii ar fi putut vedea ce prestație avea acest om. A trebuit să decidem dacă facem altă propunere. Colegii mei au propus să fiu eu premier. Nu vreau să obțin o funcție forțând o lege care este nedreaptă. Atunci a trebuit să găsim o soluție, un coleg care este loial programului de guvernare și partidului. Sevil Shhaideh nu a fost pregătită să reziste la acest război urât mediatic. (…) Dacă va refuza și această propunere, cred că nu mai avem variante”, a spus Liviu Dragnea.

La rândul său, Sorin Grindeanu a declarat:“Simt responsabilitate. Le mulțumesc colegilor mei pentru votul de azi din Comitetul executiv național. E o mare responsabilitate. E un program de guvernare pe care trebuie să-l punem în practică. În al doilea rând am avut o rugăminte în fața colegilor din Comitetul executiv național, o rugăminte fața de președintele partidului, Liviu Dragnea, de a-mi fi alături fiind cel care a coordonat echipa pentru a ajuta la implementarea acestuia.(…) Nu am dosare penale”.
În plus, Dragnea a precizat că dacă președintele Iohannis va refuza și această propunere, pe Sorin Grindenu, până la finalul anului nu va mai exista Guvern.“Am făcut tot ce mi-a stat în putință și eu ăi colegii mei, și colegii de la ALDE ca Parlamentul să fie constituit rapid și să fie în plenitudinea atribuțiilor și a structurilor pentru a putea vota un Guvern săptămâna trecută. Romaânia va avea de pierdut, pentru că erau niște măsuri care trebuiau să fie luate în acest an. Din păcate s-a ratat această oportunitate. După ce președintele va decide ce vrea să facă, atunci o să discutăm și să stabilim propunerea noastră de calendar pentru formarea echipei guvernamentale, procedurile parlamentare. Am sperat să avem buget al țării până în 15 ianuarie.(…) Motive de suspendare a președintelui sunt și acum. Legea fundamentală interzice președintelui să nu țină cont de propunerea unei majorități”.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here