Apel către locuitorii din comuna Săcălaz! Reprezentanții primăriei le reamintesc cetățenilor că trebuie să își plătescă cât mai repede taxele și impozitele.

Autoritățile sunt nemulțumite și nu mai știu cum să îi convingă pe oameni să achite urgent restanțele. Potrivit primarului Ilie Todașcă, din evidența efectuată la jumătatea lunii octombrie, după ce s-a terminat tranșa a doua de plată, reiese că sunt restanțe de 2,5 milioane lei doar  la persoane fizice.“Lasă mult de dorit! Sigur că nu numai din taxe și impozite, acolo se colecteză și amenzile, etc. Fac apel la concetățeni să încerce să își plătească acele dări. Degeaba cer, trebuie să contribuie cu puțin. O casă normală în Săcălaz cu tot cu teren aferent nu depășeste impozitul de 300 lei pe an. Dacă omul nu plătește la timp, se adună. Era o lege, penalitățile și dobânzile nu puteau depăși debitul. De multe ori am ajuns în situația în care mulți cetățeni au mai mari penalitățile decât debitul. Aici ar trebui să conștientizeze oamenii că dacă întârzii un an sau doi, chiar ajung să nu poată plăti”, spune primarul comunei Săcălaz.

În plus, edilul spune că este nevoit să apeleze la un executor judecătoresc să facă aceste recuperări. Cu tot cu restanțe, în prezent gradul de încasare a taxelor și impozitelor este până la 35-40%.“Am avut discuții cu Controlul Curții de Conturi, am căutat să găsim o soluție. Astfel, prin legea Noului Cod Fiscal, soluția este să delegăm un executor judecătoresc să facă aceste recuperări. Eu nu am executor financiar, nu permite organigrama. Vom face toate demersurile, pentru că e prea mult. Oamenii s-au învățat și cu toate hârtiile pe care le trimitem, deși am mai luat măsuri, am luat legătura cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, Casa de Pensii, cu toate organele de stat care au o evidență  a celor care lucrează. Atunci, am pus poprire pe salariu, pe pensii. Dacă luăm cu tot cu restanțe, la ora actuală gradul de încasare a taxelor și impozitelor este undeva până la 35-40%. Rar sunt primării care au încasat 70% din taxe și impozite”, adaugă primarul comunei Săcălaz, Ilie Todașcă.

 

Articolul precedentViteza și neutilizarea centurii de siguranța i-a lăsat fără permise auto
Articolul următorMAE pune la dispoziţia cetăţenilor români locațiile secţiilor de votare din străinătate pentru alegerile parlamentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.