Potrivit unui proiect de lege iniţiat de preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, comercializarea țigărilor electronice către minori va fi interzisă.

„Comercializarea țigărilor electronice către minori va fi interzisă prin lege, proiectul pe care l-am inițiat urmând să fie supus la vot în plenul Camerei Deputaților marţi. Decizia de a pune pe hârtie o astfel de lege a venit ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu cadre didactice, grupuri de părinți și medici, iar concluzia unanimă a fost că aceste țigări electronice au devenit un adevărat fenomen în rândul copiilor, iar procurarea acestor dispozitive pentru fumat este la îndemâna oricui. Noua legislație interzice total comercializarea țigărilor electronice către minori, amenzile pentru încălcarea acesteia putând ajunge până la 100.000 de lei”, a explicat Alfred Simonis.

Zilele trecute un alt proiect din aceeaşi „gamă” a fost adoptat, este vorba despre comercializarea băuturilor energizante către copii.

„Săptămâna trecută plenul Camerei Deputaților a dat vot pozitiv unui alt proiect pe care l-am inițiat, cel care prevede interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori, acum urmează țigările electronice. Nu peste mult timp vom ajunge la o altă lege, cea care va interzice păcănelele în localități”, a mai spus şeful PSD Timiş.

Articolul precedent3 arestări preventive şi 23 de măsuri de reţinere pentru 24 de ore în doar 7 zile
Articolul următorÎntâlnirile CCIAT de pregătire a Forumului International de Afaceri au continuat la Belgrad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.