Măsuri luate de Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș

În baza dispoziției prefectului județului Timiș, Mircea Băcală, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș – Comandamentul Județean de Iarnă Timiș în Sala de Videoconferințe a Prefecturii județului Timiș pentru stabilirea unor măsuri concrete în perioada următoare.

La ședință au participat inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “BANAT” al județului Timiș și membrii din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, S.C. Enel Distribuție Banat SA – Zona MT/JT Timiș – Caraș Severin, Delgaz Grid, Centrului Meteorologic Regional Banat-Crișana, Serviciului de Ambulanță Județean Timiș, Medicul Șef UPU-SMURD și Direcției Generale Tehnice Drumuri –Poduri C.J. Timiș.

Prognoza meteo este următoarea: vremea în continuarea va fi geroasă, la deal și munte, unde se vor semnala ninsori slabe, temperaturile minime se vor situa între valorile de -16 și -18, iar vântul va scădea din intensitate în zilele următoare. Începând de luni, 09.01.2017, valorile termice vor creșe treptat, dar vremea va rămâne rece și de joi, 12.01.2017, din nou se va înregistra o răcire accentuată a vremii.

La S.C. Colterm SA Timișoara, nu sunt probleme cu furnizarea căldurii, echipamentele funcționând la parametri normali pentru cetățeni, iar stocurile de materiale sunt asigurate.

S-a dispus ca Regia Autonomă de Apă și Canal Aquatim să fie în măsură să asigure echipe de intervenție în cazul producerii unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă.

Furnizorul de energie electrică S.C. Enel Distribuție S.A., a înregistrat unele probleme de natura deranjamentelor individuale și defecțiuni ale unui unui post de transformare, care au fost remediate, în timp util. În prezent persistă probleme pe o stradă din localitatea Fibiș, unde echipele din cadrul S.C. Enel Distribuție S.A. sunt în teren pentru asigurarea punerii în funcțiune a rețelelor avariate. În continuare, dispeceratul S.C. Enel Distribuție S.A, preia apelurile din regiune, precum și din Dobrogea și Muntenia, motiv pentru care s-a suplimentat personalul în vederea gestionării eficiente în cazul producerii unor astfel de situații.

Furnizorul de gaz, Delgaz Grid nu înregistrează deranjamente colective, se trimit în permanență informări, iar datorită frigului apare o problemă constantă în Sânnicolau Mare și Denta, unde sunt gaze furnizate de Petrom care conțin vapori de apă și se produce înghețarea regulatoarelor. Sunt prezente echipe în permanență, dar nu se poate rezolva problema datorită gazului care este asigurat direct din sondă. Nu sunt anunțate probleme referitoare la reducerea presiunii, alimentarea fiind asigurată la parametrii proiectați.

În plus, a fost discutată și situația persoanelor vulnerabile în aceste condiții, aici fiind vorba despre persoanele cu afecțiuni medicale și cele fără adăpost. Până în prezent nu au fost solicitări în cadrul Serviciului de Ambulanță sau a UPU SMURD, iar în continuare se acționează pentru identificarea persoanelor care locuiesc în spații fără încălzire. Se procedează în continuare pentru patrularea, identificarea, preluarea și transportul persoanelor fără adăpost în spațiile special amenajate de autoritățile locale din județul Timiș, conform Procedurii pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost și din spații neîncălzite la nivelul județului Timiș.

Sucursala Regională de C.F. Timișoara, prin ghișeele de informații va anunța din timp cetățenii cu privire la orice anulare sau întârziere a trenurilor, pentru a nu aștepta inutil pe peroane sau în spații neîncălzite.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “BANAT” al județului Timiș este pregătit pentru a interveni punctual și pentru a lua măsuri de anunţare a personalului din subordine și a dispune măsurile necesare pentru verificarea utilajelor şi accesoriilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, în scopul asigurării unei intervenții rapide, la nevoie.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri acționează cu material antiderapant pe D.N. 58 A și în zona rurală a localității Coșevița, D.N. 68 A. Aceștia asigură stocurile disponibile de materiale antiderapante, nefiind semnalate probleme deosebite la nivelul județul Timiș. La nivelul Direcției Generale Tehnice – Drumurile Județene Timiș sunt stocuri suficiente de material antiderapant și sunt pregătiți cu utilaje în număr suficient pentru a interveni în caz de necesitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.