Medalii de Aur și Argint pentru USAMVB. Cadrele didactice și cercetători științifici, la Salonul INNOVA

MEDALII AUR usamvb

Premii importante pentru USAMVB la Bruxelles! Cadre didactice și cercetători științifici au participat la cea de-a 64 –a ediție a Concursului International – EUREKA dedicat inventicii, organizat în cadrul Salonului INNOVA.

Evenimentul a avut loc la Bruxelles, în perioada 19-21 noiembrie 2015. Astfel, în urma selecției de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice printr-o comisie de specialitate din ANCSI, prin Direcția Dezvoltare și Performanță Instituțională din partea  USAMVB au fost selectate două brevete de inventive. Cele două invenții brevetate de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) București și selectate pentru participare la Salonul INNOVA Bruxelles 2015 din partea USAMVB Timișoara sunt: “Metoda de stimulare a producției și calității la porumb prin expunerea semințelor unui câmp magnetic scăzut” (Brevet nr A/00593/ 22.06.2011). Autorii sunt: prof. dr. Florin Imbrea, prof dr. Branko Marincovic, prof. dr. Paul Pîrșan, prof. dr. Gheorghe David, prof. dr. Valeriu Tabără, conf. dr. Ilinca Imbrea, conf. dr. Cosmin Alin Popescu, prof. dr. Radu Palicica și pef lucr. dr. Lucian Botos.(Colectivul de specialiști în Fitotehnie sunt cadre didactice ale USAMVB Timișoara și a Universității Agricole din Novi Sad).

Din partea colectivului de autori la Salon a participat prof. dr. Radu Palicica. Juriul Internațional în urma jurizării a acordat pentru prezentul brevet de invenții Medalia de Argint.

Cel de-al doilea brevet este “Supliment alimentar din plante utilizat în prevenirea și combaterea nosemozei la albine”(Brevet nr A/00113/14.02.2014). Autori: Conf. dr. Narcisa Mederle, Prof. dr. Sorin Moraru, Prof. dr. Gheorghe Darabus, Acad. Prof .dr. Alexandru T. Bogdan si dr Catalin Craciun. Din partea colectivului de autori la Salon a participart Conf. dr. Narcisa Mederle

Juriul Internațional a acordat pentru prezentul brevet de invenții Medalia de Aur. În plus prezentul brevet de invenție a fost premiat cu premii speciale din partea Delegației Inventatorilor din Franța și din Polonia.

medalii AUR usamvb

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here