Medicul Mircea-Constantin Șora, Doctor Honoris Causa al UMF

Eveniment important astăzi la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara. Institutia a luat decizia de a-i acorda titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Mircea-Constantin Șora.

Potrivit rectorului UMF, Marius Raica, prof. univ. dr. Mircea-Constantin Șora în ultimii ani și-a adus contribuția la dezvoltarea universității.“În ultimii cinci ani, este o prezență constantă la aproape toate manifestările internaționale pe care noi le-am organizat în particular. Cele referitoare la educația medicală, pornind din anul 2011 este mereu prezent făcând eforturi deosebite pentru a transmite un anume tip de știință anatomică și ca să-l citez << cea mai pură dintre științe pentru că descrii ce vezi>>. În calitate de rector al UMF, este o onoare și privilegiu de a-i înmâna în numele întregii noastre comunități academice insemnele de Doctor Honoris Causa al UMF”, a transmis rectorul UMF, Marius Raica.

 Mircea-Constantin Șora este un reputat profesor și medic. Acesta s-a nascut la Timisoara in 1963, tatăl sau fiind profesor de ortopedie. A urmat in 1987 Universitatea de Medicină. In prezent preda anatomia la Sigmund Freud Privatuniversität Centre for Anatomy and Molecular Medicine Viena.“E o onoare pentru mine să mă aflu azi la Timișoara. În urmă cu treizeci de ani am început studiul medicinei la Timișoara, ca student în 1981. Azi cercul s-a închis, am ajuns de la treapta de recrut la Doctor Honoris Causa. Niciodată nu am crezut că voi ajunge așa departe”, a spus prof. univ. dr. Mircea-Constantin Șora.

La decernarea titlului de Doctor Honoris Causa a prof. univ. dr. Mircea-Constantin Șora s-au aflat prorectorii UMF prof. dr. Dorel Sandesc, prof. dr.Alexandra  Enache și prof. dr. Petru Matusz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here