Membri echipei Timișoara Capitală Culturală Europeană, cetățeni de onoare ai municipiului Timișoara

Surpriză astăzi pentru membri Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană. Municipalitatea a decis în cadrul ședinței de plen a CLT ca acestora să le fie acordat titlul de cetățeni de onoare ai orașului. Totul, în urma succesului pentru care Timişoara a câştigat titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Reamintim, București, Cluj-Napoca și Baia Mare sunt orașele care au luptat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. “E timpul să recunoaștem valorile când încă sunt în putere. Vreau să acordăm titlul de cetățean de onoare tuturor membrilor echipei Asociației Timișoara Capitală Culturală”, a transmis primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Timişoara se ghidează după mesajul „Luminează oraşul prin tine!”. Oraşul găzduieşte anual între 3.500 şi 4.000 de evenimente culturale, iar 85-88% din bugetul cultural local este investit în susţinerea instituţiilor publice, doar 12-15% fiind rezervat sectorului independent şi ONG-urilor. Timişoara şi-a structurat programul cultural sub forma unei călătorii, cu „staţii- program/proiect” şi trasee pe şi de-a lungul canalului Bega, care conectează idei, oameni, locuri.

Bugetul prevăzut pentru Capitală Culturală este de 45 de milioane de euro. Dintre  acestea, 20 de milioane vor fi facilitate din bugetul local, 5 milioane din bugetul Consiliului Județean Timiș, iar un milion de la Comisia Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here