Migranți, ajutați de un sârb să treacă ilegal granița spre România

Poliţiştii de frontieră de la Moravița au depistat 16 cetăţeni din Irak și Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul unei călăuze sârbe.

La lăsarea serii, migranții au încercat să treacă ilegal granița în speranța că nu îi va vedea nimeni. Poliţiştii de frontieră i-au observat însă, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte.

Frontieriștii nu au acționat imediat ci au monitorizat grupul şi au observat că persoanele în cauză au aşteptat până când a venit un autoturism dinspre localitatea Moraviţa şi a preluat o parte dintre acestea. Imediat, polițiștii au oprit autoturismul, cât și la reţinerea persoanelor rămase pe jos, toţi fiind duşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din şapte bărbați, patru femei şi cinci minori, cetăţeni irakieni şi afgani, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, iar minorii între 2 și 17 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a constatat că şoferul autoturismului este un cetăţean sârb în vârstă de 28 de ani.

Polițiștii de frontieră fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cele 16 persoane şi de trafic de migranţi pentru  cetățeanul sârb, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, pe numele cetăţeanului sârb a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.