Migranți din Afganistan și Pakistan, opriţi la frontiera cu Ungaria!

Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare au depistat patru cetăţeni din Afganistan și unul din Pakistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În această dimineață, în jurul orei 4.30, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe raza localității de frontieră Cenad, cinci cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Ungaria.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt patru cetăţeni din Afganistan și unul din Pakistan, dintre care trei bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani și doi minori in vârstă de 15 și 17 ani, toți solicitanți de azil în România.

Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here