Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, în vizită la Timișoara. Acesta a mers duminică după amiază pe șantierul Podului Dragalina, din zona Gării de Nord, pentru a vedea stadiul lucrărilor. Alături de ministru au fost președintele CJT, Călin Dobra, și primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

În momentul de față lucrările la pod sunt gata în proporție de 85%, iar edilul orașului dă asigurări că la sfârșitul acestei luni, va fi deschisă circulația rutieră pe pod.

”E un lucru pe care nu prea l-am întâlnit, dar e de bun augur, înseamnă că există firme puternice în Banat, stadiul fizic este de 85%, stadiul decontărilor de 50% pentru că nu ni s-au cerut banii. Bani avem, cele două poduri de care discutăm sunt finanțate cu 11 milioane de lei de la Guvern prin PNDL, diferența de 2 milioane este de la bugetul local. Sper ca în termen foarte scurt, dânsul (n.r. Nicolae Robu) spunea că la sfârșitul lunii septembrie se va circula, sunt muluimit, vreau să-l văd făcut și terminat, ca să închidem această investiției”, spune Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale.

Podul Dragalina este refăcut de firma Tehnodomus, iar valoarea investiției este de 6,3 milioane de lei (cu tot cu TVA), bani asigurați în cea mai mare parte din fonduri guvernamentale, prin programul PNDL.

Și Podul Eroilor este reabilitat pe fonduri guvernamentale, de asocierea de firme Super Construct și Pod Construct, cu 3,69 de milioane de lei.

Articolul precedentColterm continuă probele la rece, pentru ca de la 1 octombrie să poată furniza calădura
Articolul următorRazie în Timișoara și în zona limitrofă. Zeci de permise reținute, amenzi de zeci de mii de lei acordate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.