Ministrul Justiției din  landul Baden-Württemberg, Germania, in vizită la Timișoara!

Prefectul Eva-Georgeta Andreaș s-a întâlnit astăzi, la Instituția Prefectului, cu ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din  landul Baden-Württemberg, Guido Wolf.

Aflat pentru prima dată la Timișoara, ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din  landul Baden-Württemberg a afirmat că  dorește să consolideze bunele relații dintre județul nostru și landul Baden-Württemberg. Totodată, domnul Guido Wolf și-a arătat aprecierea pentru comunitatea șvabilor dunăreni din landurile Baden-Württemberg și Bavaria exprimându-și  “gratitudinea” pentru modul în care s-au integrat în Germania. Ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din  landul Baden-Württemberg a afirmat că vizita sa în județul Timiș este “un semnal de stimă și prețuire pentru cei care au venit de aici și un semnal de prietenie pentru cei pe care îi vizităm“. În plus, ministrul german a afirmat că aprecieză modul în care Guvernul României tratează minoritatea germană  “și suntem foarte mulțumiți de relațiile noastre cu România”.

Prefectul Eva-Georgeta Andreaș a făcut o prezentare a județului  Timiș, cu accent pe colaborările cu Germania, context în care ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din  landul Baden-Württemberg a afirmat că poate sprijini județul în dezvoltarea învățământului dual, având în vedere experiența landului său în acest domeniu. Prefectul județului Timiș a mulțumit pentru sprijinul acordat de  landul Baden-Württemberg, de-a lungul timpului, în dotarea sistemulului de intervenție în situații de urgență din județ.

În plus, domnul Guido Wolf a afirmat că firmele din landul său sunt mulțumite de activitatea din județul Timiș și mai există și alte firme care doresc să investească aici.

În finalul întâlnirii, ministrul Justiției, Afacerilor Europene și Turismului din  landul Baden-Württemberg a invitat-o pe prefectul Eva-Georgeta Andreaș la manifestările organizate de șvabii dunăreni din land.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here