Mozart si Beethoven sub bagheta maestrului Gabriel Voicu

„Sub bagheta dirijorală a maestrului ??????? ????? vom asculta un concert de muzică clasică, cu lucrări de Mozart şi Beethoven. Este vorba despre Uvertura la opera ???????̧? ??? ???? de Wolfgang Amadeus Mozart, ????????? ?????? ???? ?̧? ???ℎ?????̆ ??. 1 ?̂? ?? ?????, ??. 15 de Ludwig van Beethoven şi ???????? ??. 40 ?̂? ??? ?????, ?.?. 550 de Mozart.
În ultimul an al vieţii, Mozart primeşte comanda de a compune o operă care să fie prezentată la sărbătoarea încoronării împăratului Boemiei, Leopold al II-lea de Habsburg-Lorena. Proiectul trebuia să-l primească Salieri, dar cei care-l sprijineau de puţină vreme pe Mozart, au fost mai puternici. Astfel, reprezentanţii Boemiei au semnat un contract cu impresarul Guardasoni pentru o operă de celebrare. Cum încoronarea era prevăzută pentru 6 septembrie 1791, Mozart, care era în lucru la opera ??????? ????????, avea doar 18 zile. Astfel s-a născut opera ???????̧? ??? ????, o dramă nobilă şi solemnă, după un text al lui Metastasio scris în 1734.
[…] Uvertura este în stil clasic, deschisă de solemne unisoane întrerupte de pauze, apoi dezvoltându-se în tema întâi, tema a doua mai cantabilă şi tema a treia în tempo fugat. Este o tipică opera seria, care se referă la seriozitate şi stil nobil italian ce a predominat în Europa între 1710 şi 1770.”

Continuarea avancronicii de concert semnată de maestrul Mircea Tătaru o găsiți pe site-ul ???????????? ??????? ?????̦????, la adresa https://bit.ly/3QpTqSl, de unde puteți achiziționa și bilete pentru concert!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.