Nicolae Robu: „Preocuparea altora este să arate că Timișoara este de râsul lumii cu astfel de sistem”

Semafoarele noi montate în zeci de intersecții din Timisoara, radarele de viteză și de informare, sistemele de detecție a trecerii pe roșu. Toate acestea au pus semne de întrebare în ultima vreme în rândul cetățenilor.

Potrivit edilului, numărul mare de semafoare vor fluidiza traficul din oraș. Semafoarele care se montează fac parte dintr-un amplu proiect de management al traficului realizat din bani europeni, „Managementul traficului și supraveghere video”, care este aproape de final. Mai exact, acesta prevede semaforizarea a 44 de noi intersecții și modernizarea semaforizărilor în alte 90 de intersecții, montarea a 13 radare de informare, a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și mai multe panouri pe care vor fi afișate diverse informări.

managementul traficului

Astfel, vor fi supravegheate 134 intersecții în care vor fi montate 230 de camere video. În plus, conducerea Primariei Timisoara sustine ca este un sistem este unic în România și va permite controlul și monitorizarea automată a traficului, în funcție de situația din teren. “Orice oraș s-ar mândri să poată avea un astfel de sistem. Preocuparea altora este să arate că Timișoara este de râsul lumii cu astfel de sistem. Să ai Michelangelo girație plină de semafoare, să ai de mult mai multă vreme Punctele Cardinale girație plină de semafoare…”, explică primarul Nicolae Robu.

Proiectul este implementat de asocierea firmelor Swarco Trafic România, Avitech.Co și Swarco Mizar SPA, iar investiția este de 19,9 milioane de lei, fără TVA. Acesta a fost blocat doi ani și jumătate din cauza contestațiilor depuse de Swarco.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here