Lucrările la Piaţa Sfântul Gheorghe, pe ultima sută de metri

0
284

Lucrările de modernizare a Pieței Sfântul Gheorghe din Timișoara sunt pe ultima sută de metri. Statuia a fost mutată, pavajul a fost realizat, în prezent muncitorii fac ultimele retușuri.

Lucrările de modernizare a centrului istoric cuprind și Piața Sfantu Gheorghe. Aici se lucrează la conservarea sitului arheologic. Proiectul de reabilitare a Pieței Sfântul Gheorghe a început în 2013, iar în timpul săpăturilor au fost descoperite zidurile unei moschei și ale unei biserici. Totodată, două schelete de copii și fragmente de monumente funerare.

Potrivit edilului, când va fi finalizată, în amfiteatru vor avea loc spectacole sau concerte.Piaţa Sfântul Gheorghe este una dintre cele mai vechi din Timişoara. Aici există mai multe clădiri monument istoric construite la începutul şi mijlocului secolului XIX.“La Piața Sf. Gheorghe lucrările sunt aproape gata. Mai sunt mici retușuri, inclusiv la pavaj, inclusiv în Piața Sf. Gheorghe. Luni a fost o întâlnire între reprezentanții Corint și domnul arhitect Sturza, s-a mai convenit asupra unor intervenții, remediative care să se facă înainte de recepție”, spune edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Reabilitarea Pieţei Sfântul Gheorghe face parte din proiectul amplu de refacere a centrului istoric al Timişoarei. Valoarea este estimată la 65,5 milioane de lei, dintre care 42 de milioane provin de la Uniunea Europeană.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here