Nis Petrol continua operatiunile de prospectare in perimetrul EX-7 Periam

 

Compania NIS Petrol, subsidiara locală a NIS, una dintre cele mai mari companii petroliere integrate pe verticală din sud-estul Europei, anunță reluarea operațiunilor de prospectare în perimetrul EX-7 Periam din județul Timiș. Achiziția de date seismice 3D a fost demarată la finalul anului 2014, în cele două perimetre din județ, EX-7 Periam și EX-8 Biled, iar în luna martie a anului trecut datele seismice au fost colectate pe o suprafață de 306 kilometrii pătrați, din care 117 km2 în EX-7 Periam și 189 km2 în perimetrul EX-8 Biled.

În vederea finalizării obligațiilor cu privire la achiziția de date seismice și pentru perimetrul EX-7 Periam, NIS Petrol, prin intermediul Naftagas Oilfield Service, va relua lucrările pe o suprafață de aproximativ 150 kilometrii pătrați, în vecinătatea localităților Beba Veche, Cherestur și Dudeștii Vechi, zonă în care compania a semnat acorduri cu fermierii.
Suprafața ce va fi prospectată anul acesta, la care se adaugă cea pe care s-a efectuat deja achiziția de date anul trecut, va acoperi 78% din totalul programul asumat de către NIS Petrol. Finalizarea operațiunilor pe aria rămasă depinde de modul în care vor fi soluționate amiabil sau pe cale legală exercitarea drepturilor NIS Petrol consfințite de legea petrolului.
Programul minim obligatoriu prevăzut în acordurile petroliere include două etape majore ale operațiunilor. Prima etapă presupune achiziția de date seismice pe o suprafață de 580 de kilometrii pătrați și forajul a trei sonde de explorare în fiecare perimetru cu scopul identificării rezervoarelor de petrol și gaze naturale.

Datele seismice culese deja în această etapă au fost transmise spre interpretare și analiză, și sunt suficiente pentru a furniza propunerile pentru foraje de explorare în perioada următoare. Suntem deschiși spre dialog cu comunitățile locale și cu activiști de mediu din zonă, pentru a le oferi cele mai corecte informații despre operațiunile companiei noastre.
În contextul actual al scăderii drastice a prețului petrolului, NIS Petrol își reafirmă intenția de investi pe termen lung în România. Aceste planuri vizează continuarea etapelor în derulare și a celor ulterioare ale operațiunilor de prospectare și identificare a zăcămintelor petroliere și de gaze naturale în perimetrele în care compania este parte a acordurilor petroliere semnate cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale.

NIS desfășoară activități de explorare și producție în Serbia, România, Ungaria și în Bosnia și Herțegovina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here