Compania Drumuri și Poduri Banat (DPB), parte a grupului Maxagro, a inaugurat, la Sânandrei, cea de-a treia stație de asfalt din portofoliu, devenind astfel cel mai important furnizor de asfalt din regiune, cu o capacitate totală de peste 700 tone de asfalt pe oră.

”Astazi marcăm un moment semnificativ în istoria companiei noastre, dar și în evoluția infrastructurii rutiere din Banat. Stația noastră de asfalt nu este doar o simplă construcție, ci un simbol al angajamentului nostru față de excelență și inovație în domeniul construcțiilor rutiere. Echipată cu tehnologie de vârf și facilități moderne, această stație ne va permite să producem asfalt de cea mai înaltă calitate, într-un mod eficient și sustenabil. Astfel, prin această investiție, Drumuri și Poduri Banat, devine cel mai mare furnizor de asfalt din regiune, producând în total o capacitate de peste 700 t de asfalt/h. Suntem o echipă tânără, în plină expansiune, care se bazează pe un colectiv dinamic și care crede într-un viitor verde, de aceea producem materiale de calitate și sustenabile, utilizând echipamente și utilaje performante, care reduc emisiile de CO2, consumul de combustibil și poluarea fonică. Închei prin a mulțumi întregii echipe Drumuri și Poduri Banat pentru efortul și dedicația lor exemplare în realizarea acestei stații de asfalt, și nu numai. Suntem mândri de ceea ce am realizat împreună și suntem hotărâți să continuăm să ne ridicăm la cele mai înalte standarde în fiecare proiect pe care îl întreprindem”, a spus Alexandra Zifceak, CEO al companiei DPB.

După binecuvântarea făcută de Părintele Teodor de la Mănăstirea Buna Vestire, inițiatorii și partenerii proiectului au făcut precizări referitoare la investiție.

«De la proiectare și instalare până la instruirea angajaților noștri, Wirtgen România a fost prezentă în fiecare etapă a procesului, și încă este, asigurându-se că stația noastră de asfalt Benninghoven este nu doar funcțională, ci și performantă. Pentru acestea mulțumim întregii echipe Wirtgen. De asemenea, partenerilor de la Iveco Autoglobus, ce susțin cu o flotă performantă transportul produsului către destinație», au arătat reprezentanții companiei.

Drumuri și Poduri Banat a devenit lider și pe piața construcțiilor din Banat, deținând 3 stații de asfalt, 2 stații de betoane, cariere, balastiere, laborator de încercări în construcții, o flotă de camioane și utilaje de construcții de ultimă generație, de peste 10 mil. euro și are finalizate lucrări în valoare de peste 35 mil. euro.

”Când am fondat acest grup, acum 30 de ani, am avut o viziune simplă, dar puternică – să devenim lideri în domeniile în care activăm. Astăzi, această viziune devine realitate odată cu inaugurarea acestei stații de asfalt, un punct de cotitură în evoluția noastră și în evoluția industriei construcțiilor.
În timpul acestei călătorii, am întâlnit provocări și obstacole, dar am rămas ferm angajați față de valorile noastre fundamentale – calitatea, inovația și responsabilitatea față de comunitatea în care activăm. Suntem mândri să spunem că aceste valori au fost esențiale în realizarea acestei stații de asfalt și în fiecare proiect pe care l-am realizat. Am creat cea mai tare echipă de tineri din Banat, echipă care vine cu o altă energie, altă viziune decât noi și sper să ia de la noi lucrurile bune. Cu această echipă am ajuns să avem cei mai buni asfaltatori din Banat”
, a spus și Ianco Zifceak, unul dintre fondatorii Maxagro.

Între invitați s-a numărat Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei. “Ceea ce îmi place la acest proiect este că este cea mai ecologică stație de asfalt, ce sper că va da material pentru drumurile de descărcare de autostradă și pentru cele 4 benzi de la Sânandrei, sau pentru centură”, a spus acesta.

Divizia de construcții a grupului Maxagro, cunoscută și sub numele de Drumuri și Poduri Banat, este membră în Asociația Profesională de Drumuri și Poduri din România. Această ramură a grupului este în plină expansiune, investind constant atât în utilaje, cât și în echipa sa. În ultimii trei ani compania a realizat investitii de peste 100 000 000 lei.

Articolul precedentÎncepe modernizarea liniei Arad – Timişoara – Caransebeş
Articolul următorLucrări la rețele de distribuţie și spălări Aquatim

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.