Zilele trecute, Clubul Sportiv Giroc-Chișoda și Shodan Karate, membre ale comisiei naționale SKIF România din cadrul Federației Române de Karate, au organizat în sala de sport a Liceului „David Voniga” din Giroc, un seminar, avându-l invitat special pe Shihan Manabu Murakami (8 Dan) din Japonia.

Shuseki Shihan Manabu Murakami, deține în prezent rangul al 8-lea Dan și este actualul instructor șef al SKIF. A câștigat de 5 ori Campionatele Mondiale SKIF (în 1988, Japonia; 1991, Mexic; 1994, Japonia; 2000, Indonezia și 2003, Africa de Sud).

Născut în 1966 în Kyushu, o insulă din sudul Japoniei, a început să practice karate la vârsta de 9 ani cu instructorul JKA Sensei Mauro. Când Soke Hirokazu a format SKIF, el s-a alăturat imediat organizației acestuia, în anii 70. La 18 ani Sensei Murakami a studiat la Universitatea Takusoku din Tokyo. După absolvire, a urmat timp de doi ani cursul de instructor SKIF Dojo și a rămas în această organizație pâna în acest moment, când este instructor șef.

La seminarul condus de Sensei Murakami și la care a mai fost invitat și președintele Federației Române de Karate, comisia națională SKIF, Sensei Cătălin Bucur, au participat un număr de 280 de sportivi din toată țara. La finalul acestui seminar a avut loc sesiunea de examinare a „centurilor negre”, unde au promovat examenul un număr de 28 de sportivi cu centură neagră.

Cuvintele pe care Sensei Murakami le-a rostit la finalul stagiului de la Giroc, au fost: „Ar trebui să te distrezi practicând karate și dacă te motivezi vei deveni mai bun de fiecare dată! Căutați acea motivație care să vă stimuleze, bucurați-vă de ea și atunci veți ajunge departe!” spun totul despre această disciplină sportivă și despre felul în care ea modelează trupul și mintea!

Articolul precedentColterm oprește furnizarea căldurii în oraș. Vezi motivul
Articolul următorTransformare pe calea… tramvaielor! 34 de stații vor arăta altfel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.