Lideri internaționali și locali din domeniul cercetării cancerului și a bolilor alergice se vor reuni mâine  la ora 16:00, la sediul OncoGen. Evenimentul va avea o dublă semnificație, fiind în același timp aniversarea primului an de existență al clinicii, dar și lansarea a două programe de cercetare dezvoltate de colectivul Onco Gen și coordonate de experți din străinătate.

Vor participa profesioniști de top din domeniul prevenției și depistării cancerului, dar și din administrația națională și locală din domeniul sănătății și al educației. Printre aceștia se numără: prof. Mihai Dima, președintele ANCS, prof. Adrian Curaj, fost Ministru al Educației, Dana Gheorghe, director general ANCS.

Conferința va reprezenta o oportunitate de dezvoltare a colaborării cu două centre universitare prestigioase din Germania și Austria – Universitatea Tehnică din Dresda, respectiv Universitatea de Medicină din Viena – din partea cărora vor participa distinși cercetători din sfera academică, precum și din mediul privat: prof. Torsten Tonn, director medical al Centrului de Cruce Roșie și Transfuzie Sanguină, Dresda, Germania; prof. Rudolf Valenta, coordonatorul Departamentului de Imunopatologie și Cercetare în alergologie de la Universitatea Medicală din Viena; dr. Michaela Fritz, prorector pe probleme de Cercetare și Inovare, Universitatea Medicală din Viena; Erhard Busek, președintele Institulului pentru Regiune Dunării și Europa Centrală, cei doi directori ai proiectelor care se vor lansa: dr. Rauf Bhat (Germania) și dr. Chen Kuan-Wei (Austria).

Cele două proiecte vor contribui la creșterea participării României în domenii de cercetare la standarde europene și la crearea unui nucleu de competență științifică de înalt nivel în aplicarea tehnologiilor avansate de prevenție și depistare a cancerului și bolilor bazate pe alergene.

Articolul precedentBătrână salvată după ce a petrecut o noapte în pădure
Articolul următorSorin Grindeanu numit vicepreședinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.