Opt dosare penale pentru furt de energie electrică

furt energie electrica

Unsprezece „locuinţe” ale rromilor din satul Alioş, judeţul Timiş, branşate ilegal la reţeaua de energie electrică, au fost descoperite în această dimineaţă de către jandarmii Grupării Mobile din Timişoara.

Joi dimineaţă, în jurul orelor 07.00, jandarmii timișoreni în colaborare cu lucrătorii ENEL DISTRIBUŢIE BANAT au desfăşurat o acţiune de prevenire a furtului de energie electrică şi pentru depistarea locuinţelor branşate ilegal la reţea în localitatea timişeană Alioş.

Au fost vizate 11 persoane bănuite de furt de energie electrică, dar şi depistarea unor instalaţii improvizate de transport şi distribuţie a energiei electrice. În urma verificărilor a reieşit faptul că în ultima perioada, pe raza localităţii, persoanele în cauză au săvârşit în mod repetat aceste infracţiuni. Persoanele de etnie rroma erau foarte ingenioase, metodele de furt de energie diferind de la o casă la alta – de la cabluri îngropate in pământ pana la cabluri, pur şi simplu agăţate de conductorii de joasă tensiune.

furt energie electrica

Cincisprezece jandarmi timişoreni au fost mobilizaţi pentru participarea la această acţiune. Au fost întocmit actele de sesizare pentru opt persoane, pentru săvârşirea infracţiunii de furt de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine pentru racordarea ilegală la reţeaua de energie electrică care urmează să fie predate Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor săvârşirii faptelor precum şi a recuperării prejudiciului cauzat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.