Oraviţa, Ploieşti şi Vaslui sunt oraşele care merg mai departe în finala competiţiei în urma încheierii primei etape de jurizare, unde au candidat Bistriţa, Oraviţa, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea şi Vaslui la titlul de Capitala Tineretului din România 2024.

Începând cu data de 12 iulie începe cea de-a doua rundă, în care oraşele finaliste trebuie să îşi dezvolte dosarul de candidatură până pe 31 august. Oraşul câştigător va fi anunţat la Cluj-Napoca, în 17 septembrie, în cadrul Summitului Tinerilor.

Oraşul câştigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR) şi va deţine titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2024.

Programul „Capitala Tineretului din România” funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului – titlu deţinut de Cluj-Napoca în 2015 – şi a fost iniţiat de către Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi Banca Comercială Română (BCR). Prima ediţie a avut loc în anul 2016, iar primul oraş din România care a purtat acest titlu a fost Timişoara, urmat de Bacău, Baia Mare, Iaşi, iar în prezent, Constanţa poartă acest titlu.

Articolul precedentȘi-a pus capăt zilelor în pădure
Articolul următorThink Brick: Studenți din trei țări au realizat proiecte de reamenajare a zonei bălților din Jimbolia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.