(P) Președintele ALDE Timiș: „Refuz să fiu un politician mincinos pe care oamenii să-l urască”

Am intrat în alegerile parlamentare cu dorința de a face bine pentru români. Refuz să fiu acel tip de politician mincinos, care promite multe și nu face nimic, pe care oamenii îl urăsc și îl înjură când îl văd pe stradă. Sunt entuziast, tânăr, sănătos, pot să muncesc și aleg să fac asta în Parlamentul României unde pot arăta ca generația tânără este o alternativă pentru ceea ce românii nu mai vor.

Ca să fiu sincer cu toți cei pe care-i întâlnesc și le propun să mă voteze în 11 decembrie pentru Camera Deputaților, le vorbesc despre cinci proiecte pe care le voi propune ca inițiative legislative.

Pentru mine sunt suficiente și reprezintă ceea ce știu sigur că pot să fac.

De ce să promit mai mult? Mi s-au oferit sugestii de a introduce în platforma mea și alte proiecte ca să fiu pe placul cât mai multor alegători.

Nu pot să mint acum pentru ca, apoi, oamenii cărora azi le strâng mâna, peste câțiva ani să mă eticheteze ca mincinos.

Și eu am avut dezamăgiri din partea politicienilor în care am crezut. Tocmai pentru că au promis marea și nu au făcut mai apoi nimic.

Îmi susțin proiectele pe care le-am introdus în platforma program pe baza dorințelor celor cu care m-am întâlnit în ultimul an.

Părinții vor să își trimită copiii la școală în condiții de siguranță, fără ca transportul să fie o presiune zilnică. De aceea propun introducerea de transport urban școlar, dedicat doar elevilor. Urci copilul în autobuz și știi unde și când ajunge.

Tinerii majori au nevoie de îndrumare profesională și au nevoie de educație patriotică. La noi patriostimul a căpătat înțelesuri peiorative. Chiar așa să ne urâm țara? Să nu mai avem încredere în noi? Aceste lucruri trebuie să se schimbe. Iar propunerea mea este ca prin acces la instituții de artă și cultură, la biblioteci și librării, să le oferim tinerilor posibilitatea de a se apropia de istoria și civilizația noastră, prin activități din zilele noastre, nu prin discursuri depășite moral.

Tinerii adulți au entuziasm, au vise. Trebuie să-i sprijinim să le realizeze. Să le transforme în bani și în nivel de trai decent și sigur. Fondurile europene trebuie să fie mai accesibile.

Copiilor români nu le place la școală. Câți copii știți să fie fericiți cu sistemul actual de învățământ? Câți își urmează visele proprii și câți ajung să mai aibă vise proprii?

Pentru asta e important ca tinerii să se cunoască, de aceea orele de dezvoltare personală sunt o nevoie în sistemul nostru de învățământ.

Și, la urmă, dar cu dorința de a vă gândi la asta, cum e posibil să șicanăm persoanele cu dizabilități evidente printr-o lege care le condiționează venitul de o evaluare care verifică existența handicapului? Dacă nu ai o mână, o mai poți avea peste un an?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here