Parcele de 300 de metri pătrați pentru tinerii din Timișoara. Care este stadiul demersului

Cincizeci de parcele pentru construirea locuințelor pentru tinerii din Timișoara! Asta le promite municipalitatea tinerilor până în 35 ani. Potrivit edilului Nicolae Robu, autoritățile au identificat până în prezent 50 de parcele care să fie puse gratuit la dispoziția tinerilor. O parcelă va fi de aproximativ 300 de mp.

În prezent se lucrează la documentații. În plus, primarul subliniază că după ce vor fi identificate terenurile, urmează procedura de dezmembrare a acestora în vederea parcelării. “Este în lucru tot ce presupune pregătitrea terenurilor respective pentru dezmembrare, astfel încât în final să avem o HCL care să consființescă dezmembrarea în lotul de 300 mp și să putem organiza competiția pentru că vom anunță public, primim solicitări, vom stabili competiția”, explică edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Primarul a spus că dacă nu vor apărea complicații de ordin birocratic, terenurile vor putea fi atribuite până la sfârșitul anului.

Acesta nu este singurul program demarat de primărie pentru construirea de locuințe pentru tineri. În parteneriat cu ANL, autoritățile au demarat procedurile de construirea a patru blocuri în regim ANL, unul pentru medici, altul pentru profesori și două pentru orice profesii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here