Părinții copiilor care nu fac matematică la școală, fața în față cu reprezentanții Inspectoratului Școlar!  

Situație incredibilă la o școală din Timișoara.Elevii din patru clase nu au făcut matematică în acest an, decât ocazional.

Totul se întâmplă la Școala Generală Nr. 21 din Timișoara, unde două clase de a VI-a și două de a VII-a nu mai au profesor, decât pe hărtie. Mai exact dascălul care predă matematică la cele patru clase a fost mai mult în concediu medical din ianuarie până acum. Cel puțin asta susțin părinții, care sunt neulțumiți că elevii au rămas în urmă cu materia, iar în tot acest timp s-au perindat mai mulți dascăli pe la clasă.

Nu avem profesor de matematică la clasă pentru că doamna profesor este bolnavă în fiecare săptămână de luni până vineri, iar sâmbăta și duminica este bine. Noi nu contestăm că este bolnavă, dar vrem un profesor la clasă, un profesor stabil. Noi din ianuarie nu am făcut matematică deloc. Copiii noștri sunt în clasa a VII-a, la anul avem examen și nu sunt pregătiți”, spune mama unui elev.

”Își ia câte cinci zile de concediu, iar ca să poți să aduci alt cadru didactic trebuie să aibă șapte zile, pentru ca școala să trimită la Inspectorat o cerere pentru un suplinitor pentru a prelua clasa. Dumneaei își ia cinci de concediu medical, de luni până vineri, sâmbăta și duminica e sănătoasă, iar de luni iși ia iarăși. Noi vrem să se înțeleagă cu nu avem nimic cu dumneaei, noi vrem profesor”, spune o mamă revoltată.

Părinții s-au dus astăzi la Inspectoratul Școlar Timiș pentru a găsi o soluție la problema lor.

”Am rezolvat pentru moment. Se va da profesor de matematică pentru a încheia anul școlar, iar pentru anul viitor trebuie căutată o soluție. De marți vor trimite profesor de matematică la clasă, nu la toate orele, parțial. Aprofundarea se va face cu alt profesor și sperăm să ne descurcăm anul acesta, iar de la anul să nu mai avem probleme”, a declarat o mamă după întâlnirea de la Inspectoratul Școlar.

Conducerea Inspectoratului Școlar Timiș a verificat situația de la Generală 21 și spun că nu este chiar așa gravă cum susțin părinții. Însă chiar și așa s-au luat noi măsuri.

”Noi îi dorim sănătate doamnei profesor, o așteptăm la clasă, copiii o așteaptă și sperăm ca din 2 mai, doamna să revină la școală. Dacă se întâmplă cumva să existe o imposibilitate și să existe nevoia suplinirii, pentru că există și această posibilitate gândită, să fie asigurată suplinirea de profesori de matematică din aceeași școală. Nu există decât această posibilitate”, spune Mihaela Petrov, inspector adjunct al ISJ Timiș.

Reprezentanții instituției de învățământ fac tot posibilul pentru a-i împăca pe părinți, însă singura soluție în cazul în care profesorul titular își va lua și alte concedii medicale, orele vor fi făcute de alți profesori suplinitori, însă se va face tot posibilul ca același profesor să predea la clasă, pentru a nu-i perturba pe copii.

”Situația în legătură cu un profesor care este în concediu medical începând cu 20 februarie până în 14 aprilie, după care a intrat în concediu de odihnă, legal. Nu a fost un singur concediu medical, au fost mai multe, pentru că dacă era un concediu medical lung, problema se rezolva, pentru că după un anumit număr de zile putea să fie adus un profesor suplinitor.  Încă de la începutul lunii martie s-a schimbat orarul școlii, astfel încât orele de matematică  au fost suplinite în parte, adică două, respectiv trei ore din patru de către profesori de specialitate, iar restul de către profesori din aceeași arie curiculară, adică profesori de fizică, chimie, biologie. Modificare pe care o aducem în acest moment, în situația în care va mai exista un concediu medical profesorul de matematică ce va intra la clasă în același regim de două, maxim trei ore va intra la clasă același profesor de matematică.”, spune Daniela Măran, directorul Școlii Generale Nr. 21.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here