Președintele ATOP, Traian Stancu s-a întâlnit cu primarii și reprezentanții structurilor de ordine publică din zona Făgetului

Președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș, Traian Stancu, a făcut o scurtă informare privind atribuțiile legale și activitățile ATOP. Totul s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, când a avut loc prima ședință a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș desfășurată în teritoriu, la Făget.

La întâlnire au fost invitați și primarii și reprezentanții structurilor de ordine publică (poliție, jandarmerie, ISU, etc.) din localitățile Făget, Margina, Traian Vuia, Tomești, Pietroasa, Bethausen, Bârna, Dumbrava, Curtea, Fârdea și Mănăștur.

În cadrul ședinței au fost evidențiate situațiile specifice cu care structurile operative de ordine publică din respectivele localități se confruntă, ca de exemplu accidentele rutiere care au loc în zonele Coșevița și Coșteiu de Sus, din cauza nefinalizării lucrărilor la autostradă.

Un alt aspect dezbătut a fost modificarea cadrului legislativ în ceea ce privește activitățile de stingere a incendiilor produse la miriști. Toți cei prezenți au propus schimbarea cadrului legislativ, în sensul găsirii unor soluții pentru plata membrilor comitetelor pentru situații de urgență, constituite la nivelul fiecărei localități. Aceste persoane sunt implicate în toate  activitățile care vizează situațiile de urgență.

Reprezentanții ISU Făget au solicitat din partea Autorității Teritoriale de Ordine Publică sprijin pentru dotarea mașinii de intervenție cu un modul nou de descarcerare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here