Pasajul în zona Solventul va fi reabilitat cu bani europeni. Care este stadiul proiectului

Primăria Timişoara va construi un pasaj subteran în zona Solventul, cu fonduri europene. Acesta va fi situat în zona de vest a oraşului, între Calea Bogdăneștilor și strada Gării. Conform proiectului, prin acest pasaj se va muta şi linia de tramvai, care va fi prelungită de pe Calea Bogdăneștilor.

În perimetrul fostei fabrici Solventul, autorităţile vor să construiască un pasaj, prin care să circule atât autoturisme, pietoni, dar, mai ales, tramvaiele şi trenurile. Mai exact, pasajul va trece pe sub liniile de cale ferată şi va ajunge pe Calea Bogdăneştilor. Potrivit ediulului Nicolae Robu, studiul de fezabilitate este aproape finalizat, iar în curând se va obține și terenul pentru realizarea obiectivului. Proprietarul privat de la Solventul va dona 2 hectare pentru ca municipalitatea să poată realiza pasajul. Aceste demersuri ar urma finalizate în șase săptămâni. “Studiul a fost licitat, este acum în faza de lucru. De îndată ce vom aproba în CL studiul de fezabilitate, și asta se va întâmpla după ce vom intra în posesia acelor porțiuni de teren, vom da drumul la etapa a doua, elaborarea proiectul tehnic cu detalii de execuție. Atunci vom organiza licitația pentru realizarea propriu-zisă”, a explicat edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Banii pentru realizarea acestui proiect vor proveni din fonduri europene. Edilul spune că dacă proiectul nu va fi unul eligibil pe bani europeni, atunci Primăria este dispusă să aloce fonduri de la bugetul local. “Vom accesa fonduri europene, pentru că este un proiect care va costa mai mult. Dacă nu, având în vedere importanța acestui obiectiv, vom merge pe bugetul local și la nevoie, în anii următori, vom lua credit bancar, pentru că Timișoara trebuie să se dezvolte rapid”.

Un alt proiect similar va fi realizat în zona de est a orașului. Este vorba despre Inelul IV, unde în zona Behela va fi trecere pe sub calea ferată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.