Spitalul Județean Timișoara
Spitalul Județean Timișoara

Consiliul Județean Timiș face pași repezi înspre realizarea noii maternități, care urmează să apară în apropierea Spitalului Județean Timișoara, mai exact lângă Casa Austria. Președintele CJ Timiș a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că, pentru a nu stagna deloc proiectul, a fost demarată licitația pentru proiectare și execuție, deși contractul de finanțare nu a fost semnat efectiv.

„Pentru a scurta termenul de realizare, am demarat licitația proiectare + execuție, fără a avea semnat contractul de finanțare. Avem posibilitatea, pentru că este aprobat contractul de finanțare, doar că nu a venit efectiv documentul ca să-l semnăm”, a explicat Călin Dobra. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 50 de milioane de lei, cu TVA inclus, finanțarea venind din partea Uniunii Europene, printr-un proiect câștigat pe cooperare transfrontalieră.

„Studiul de fazabilitate a fost finalizat și recepționat. S-a transmis întreaga documentație către Biroul de Cooperare Tranfrontalieră România – Ungaria. Domeniul sănătății este unul important pentru noi, iar proiectul prinde contur”, a spus președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Noua maternitate va avea secție ATI, bloc operator, săli de naștere, camere de gardă și, bineîmnțeles, spații de cazare pentru mame și nou-născuți. Termenul de finalizare al proiectului este de aproximativ 48 de luni de la demararea efectivă a lucrărilor.

Articolul precedentMâzgălitura de pe bloc l-a costat scump pe un tânăr din Timișoara
Articolul următorTOP 3 PROCEDURI mai bune ca OPERATIILE ESTETICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.