Patru cetățeni din Kosovo opriţi la frontiera de sud-vest. Ce le-au declarat polițiștilor de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara au depistat patru cetăţeni din Kosovo, care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Noaptea trecută, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, împreună cu poliţişti din cadrul secţiei 8 de Poliţie Deta au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au reţinut, în apropierea frontierei cu Serbia, patru persoane de sex masculin.

Bărbaţii, care aveau asupra lor documente eliberate de autorităţile din Kosovo, au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt patru bărbaţi din Kosovo, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani. Aceştia au declarat că, întrucât nu şi-au găsit locuri de muncă în Kosovo, au hotărât să vină în România, deplasându-se pe jos, din Serbia, peste câmp.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei patru bărbaţi fiind predaţi unei echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil, întrucât au cerut azil pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here