Biroul de Cercetări Sociologice a dat publicității un sondaj național de opinie publică, efectuat în perioada 12-20 ianuarie 2019.

Potrivit sondajului, publicat pe realitatea.net in opinia repondenților, în topul primilor 3 europarlamentari în următorii 4 ani ar merita să fie: Crin Antonescu (32,4%), Traian Băsescu (31,6%) și Dacian Cioloș (30,3%). La mică distanță îi urmează Corina Crețu (29,8%) și Norica Nicolai (15,7%).

În ceea ce privește temele cu care s-ar duce europarlamentarii români în PE, independența justiției ar fi promovată, în special, de fostul președinte Traian Băsescu și de fostul premier Dacian Cioloș (10,6%). Urmează Corina Crețu (10,4%) și Crin Antonescu (6,7%).

Șanse pentru promovarea modernizării sistemului sanitar și investiții în sănătate ar avea, spun cei intervievați, Corina Crețu (10,7%), Dacian Ciloș (7,5%) și Traian Băsescu (5,2%).

La întrebarea cu ce partid intenționează să voteze la europarlamentare, românii au răspuns: PSD (25,1%), PNL (22,9%), ProRomania (10,3%).

Volumul eşantionului: 1099 persoane cu vârste mai mari de 18 ani domiciliate în 120 localități urbane și rurale selectate din toate județele țării

Tipul eşantionului: probabilist, stratificat, format din 40 straturi rezultate din intersecţia a 8zone geografice cu 5 tipuri de localităţi urbane şi rurale.

Selecţia subiecţilor:interviurile s-au realizat la domiciliul subiecților. Persoanele intervievate au fost alese prin pas statistic, din 2 în 2 apartamente sau case, pornind de la numărul 2 al fiecărei străzi. În cazul în care în apartamentele sau casele selectate nu locuia sau nu răspundea nimeni s-a selectat următoarea a 2-a casă. În acest fel s-a păstrat principiul probabilist, fiind improbabil la oamenii care domiciliază la apartamente cu numere  pare să aibă opinii semnificativ diferite de cei care locuiesc la apartamente cu numere impare.

(sursa: realitatea.net)

Articolul precedentConsilier județean ALDE, fără sprijin politic! Își va pierde funcția în CJT
Articolul următorAccident teribil pe o șosea din Banat! Două tiruri s-au ciocnit frontal, iar unul a luat foc. Doi oameni au murit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.