Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone – actual primar al Sectorului 5 – a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Sentința vine la aproape 7 ani de la tragedia în urma căruia au murit 62 de oameni, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață. În prima instanță, el primise 8 ani și șase luni de închisoare.

De altfel, majoritatea pedepselor au fost reduse de către Curtea de Apel București, față de cele primite la instanța de fond.

Trei funcționari din primărie au fost achitați. La instanța de fond, doi dintre ei primiseră condamnări de 8, respectiv 7 ani de închisoare.

Pedepsele definitive în dosarul Colectiv

Cristian Popescu-Piedone – 4 ani de închisoare cu executare
patronul Clubului Colectiv, Alin George Anastasescu – 11 ani si 8 luni de închisoare
patronul Clubului Colectiv Costin Mincu – 8 ani
patronul Clubului Colectiv Paul Gancea – 6 ani și 4 luni
pirotehniștii Viorel Zaharia și Marian Moise – 6 ani și 10 luni
George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI – 8 ani și 8 luni.
Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie – achitată. Ea fusese condamnată în prima instanță la 8 ani de închisoare
Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – achitată. Primise 7 ani de închisoare în prima instanță
Ramona Sandra Moţoc, referent superior achitată. Primise 3 ani de închisoare cu suspendare şi prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Decizia în procesul Colectiv – încheiat în 21 decembrie 2021 – a fost pronunțată după patru amânări.

Articolul precedentProducătorii români sunt discriminați de propriul Guvern – spun patrioții din Timiș
Articolul următorEveniment dedicat fermierilor la USAMVBT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.