perchezitii

Percheziții în această dimineață în toată țara. Sunt vizate firme din domeniul industriei alimentare, printre care și cel mai mare distribuitor de carne din România, Antrefrig.

Polițiștii pun în aplicare 53 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Alba, Mureş, Dâmboviţa, Botoşani şi Prahova.

Pentru 23 de persoane au fost emise de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune şi spălarea banilor.

Potrivit anchetatorilor, suspecții au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale-fantomă, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.

Astfel, în perioada 2011 – 2014, persoanele vizate au desfășurat acte de comerț intracomunitar cu produse din carne și produse chimice, pe care le-au comercializat în mod ilicit pe teritoriul României către mari distribuitori de mărfuri, folosindu-se în acest scop de 15 societăți comerciale de tip “fantomă”.

Polițiștii au pus în executare 23 de mandate de aducere în acest dosar. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București și beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații și al Direcției Operațiuni Speciale.

(Sursa foto: www.jurnalul.ro)

Articolul precedentAngajatorii din Timiș convocați la un seminar despre legislaţia și securitatea în muncă
Articolul următorDe Dragobete iubește românește! Ce concurs au derulat tinerii liberali în Complexul Studențesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.