Peste 15.000 de studenţi au pășit în anul universitar la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara și-a deschis astăzi porțile pentru studenți. Peste 15.000 de student, dintre care trei mii cinci sute de boboci au pasit in anul univeritar.

Instituția îi așteaptă cu un proiect implementat anul trecut, “Săptămâna de inițiere”, care cuprinde un program destinat în special studenților de anul I, dar și celor interesați să descopere universitatea. Astfel, le propune activități de socializare între studenți, de cunoaștere a universității, de explorare a orașului Timișoara, de prezentare a programelor de studiu și a cursurilor oferite de Universitatea de Vest, conferințe, workshop-uri, activități culturale, sociale, teambuilding-uri, concerte, petreceri, excursii și competiții sportive. Amintim că evenimentul Univibes va transforma universitatea într-o scenă imensă, unde mai multe trupe vor face spectacol.

La festivitatea de deschidere a noului an universitar, pe lângă oficialităţile locale şi judeţene a participat și secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Nicoleta Moldovan, fostă profesoară a Universităţii de Vest. “Încercăm să facem o altfel de deschidere, de educaţie, de abordare. Începând de astăzi şi până luni sunt tot felul de maifestări pentru studenți, în special pentru boboci. Sunt concerte în jurul universităţii pe diferite scene, încercăm să facem un mini-Untold dacă putem spune aşa, vor cânta mai multe formaţii timişorene. Dacă studenţii sunt plini de viaţă şi îşi doresc să valorifice fiecare moment din viaţa lor cu siguranţă vor valorifica şi distrându-se şi învăţând şi făcând alte activităţii, ceea ce le va fi benefic în viitorul lor. Vor fi multe team-building-uri, multe întâlniri în această perioadă cu personalităţi, absolveţi ai unor facultăţi pe care ei şi le-au ales şi le vor împărtăşi din experienţa lor”, spune rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here