Peste 3.000 de migranţi au solicitat azil în România, numai la Centrul de Imigrări din Timişoara!

În cursul anului 2017, polițiștii din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara au gestionat procesarea a peste 3000 de cereri de azil! În acelaşi timp oamenii legii au reuşit să soluţioneze peste 1200 de cereri care sunt acum în etapă administrativă, iar în 76 de cazuri fiind acordată o formă de protecție din partea statului român.

Competența teritorială a centrului se întinde pe raza a șase județe, respectiv Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți. Astfel, în perioada de referință au fost depuse 3164 de cereri de azil, în creștere față de anul trecut, ca urmare a trecerilor frauduloase a frontierelor, cu preponderență în zona de vest a țării. Peste 1900 de persoane care au depus cereri de azil la C.R.P.C.S.A. Timișoara au fost transferate și cazate în celelalte centre din cadrul inspectoratului.

„A fost asigurat accesul neîngrădit la procedura de azil și respectat principiul nereturnării, iar toate persoanele care au primit protecție internațională și solicitanții de azil au beneficiat de documente de identitate și, după caz, de documente de călătorie. Referitor la țara de origine, străinii care au solicitat acordarea unei forme de protecție din partea statului român, provin din state precum Siria, Irak, Pakistan și Afganistan”, spun reprezentanţii Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara.

Totodată, în ceea ce privește accesul la o nouă procedură de azil, au fost înregistrate 47 de cereri, în ușoară creștere față de anul 2016.

Din totalul persoanelor care au dobândit o formă de protecție, în perioada de referință, 27 au urmat programele de integrare derulate sub coordonare Inspectoratului General pentru Imigrări.

Pe linia procedurii de determinare a statului membru responsabil cu analizarea cererilor de azil depuse de solicitanții de protecție internațională, au fost transmise 417 cereri către alte state membre UE.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here