Pietonii, din nou în atenția polițiștilor. S-a lăsat cu sancțiuni usturătoare

Atenție pe unde traversați strada! Zeci de pietoni s-au ales cu amenzi pentru traversarea neregulamentară a carosabilului. Oamenii legii au desfășurat o acțiune pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora ca urmare a indisciplinei pietonale.

Numărul accidentelor în care sunt implicaţi pietoni este unul mare, iar polițiștii rutieri au ieşit în stradă pentru a atrage atenția de pericolul la care se expun cetățenii atunci când trec prin locuri nepermise. Conform unei statistici a IPJ Timiș, în primele nouă luni ale anului au avut loc zeci de accidente din cauza pietonilor, iar 11 persoane au decedat în urma accidentelor rutiere pe care chiar ei le-au provocat. Totodată alte câteva zeci de persoane au fost rănite grav.

În perioada 28–29 martie, poliţiştii Serviciului Rutier Timiş au desfăşurat acţiuni punctuale, pe raza judeţului, în scopul  impunerii unui climat de disciplină în rândul tuturor participanţilor la trafic şi reducerii numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora. Astfel, poliţiştii au aplicat 73  de sancţiuni contravenţionale pentru indisciplină pietonală şi au reţinut în vederea suspendării 31 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

POLIŢIŞTII RECOMANDĂ:

Traversaţi numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de stradă! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriţi-vă în afara parţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!

Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiţi mai prudenţi!

Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Daţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare! Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti!

Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă! Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice daca aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.

Fiţi prudenţi pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante! De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni.

(Foto: www.ziaruldeiasi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.