Planurile autorităților de a face parada vaporașelor pe Bega au eșuat

Toate cele șapte vaporaşe destinate agrementului au ajuns treptat în capitala Banatului. Ambarcațiunile au o capacitate de 50 de locuri, lungimea de 12,7 m și lățimea de 4,9 m, au o punte deschisă, dar și un salon închis.

Aceste şapte vaporaşe au primit câte un nume: Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya şi Economu. Ele nu funcţionează după un program normal şi nici nu au fost încă incluse în sistemul de transport public, aşa cum ar fi trebuit. Potrivit edilului, Nicolae Robu, în prezent ambarcațiunile sunt folosite gratuit pentru teste. Orarul de funcționare nu este afişat nici pe site-ul Primăriei Timişoara şi nici pe cel al R.A.T.T. “Nu le putem pune în convoi pentru că nu avem cum să le prindem. La ora actuală cred că sunt patru aici şi trei  în Iosefin. Nu au un program, rămân în continuare acele curse gratuite pentru cetăţeni pentru testare.Încă mai sunt necesare unele aprobări, dar nu cunosc birocraţia domeniului”, a spus Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Edilul a mai spus că va solicita inclusiv prelungirea programului până la ora 21.30. Ambarcațiunile sunt asemănătoare cu vaporașele din Veneția. Au fost construite la Galați, fiind testate pe Dunăre, iar conform primarului, comisia spune a primit nota 10 plus. Achiziția celor șapte ambarcațiuni care circulă pe Bega face parte dintr-un amplu proiect european, care a inclus și amenajarea malurilor Begăi, investiție de 50 de milioane lei.

Cele şapte vaporase sunt administrate de R.A.T.T. Valoarea totală a acestora este de 6,9 milioane de lei fără T.V.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here