Polițiștii de frontieră șpăgari, în arest preventiv 30 de zile

Judecătorii Tribunalului Timiș au hotărât ca cei 17 polițiști de frontieră șpăgari din județul Arad, precum și un inspector antifraudă să fie duși în arest preventiv pentru 30 de zile.

Șeful de tură de la Vama Vărșand, acuzat de luare de mită și trafic de influență, a fost arestat preventiv, iar în cazul celor 16 polițiști de frontieră și a inspectorului antifraudă, acuzați de luare de mită, s-a dispus arestul la domiciliu.

Reamintim, polițiștii de frontieră au primit șpăgi până la 41.000 de euro pentru a permite introducerea în România a diferite produse în mod ilegal. Conform unui comunicat de presa al D.N.A, în perioada 27 august – 24 noiembrie 2016, inculpatul Avram Florin, comisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, a pretins și primit de la două persoane (oameni de afaceri) sume cuprinse între 150 euro și 41.000 euro și alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative și, în alte situații, pentru influențarea polițiștilor de frontieră și a vameșilor de la granița cu Serbia și Ungaria, astfel încât să permită intrarea, în România, a unor T.I.R. – uri cu țigări de contrabandă și cu anvelope uzate. În același context și în același scop, în perioada 29 august – 12 decembrie 2016, ceilalți 17 inculpați au pretins și primit de la aceleași persoane, în legătură îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, sume de bani cuprinse între 10 și 50 euro.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here