Pompierii timișeni, în vizită de lucru la Csongrad

O delegație a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiş a fost prezentă, în perioada 02 – 03 mai, în orașul Szeged în baza acordului de cooperare derulat cu Direcția Județeană de Apărare împotriva Catastrofelor Csongrad.

Pompierii din ţara vecină au prezentat modul de gestionare a situațiilor de urgență pe raza județului Csongrad şi tehnica de intervenție din dotare. De asemenea, partenerii români şi maghiari au discutat despre viitoarele exerciții de cooperare si despre modul de comunicare într-o situație de urgență produsa la granița dintre cele două țări.

Ieri, a fost organizat un concurs de alergare pe distanța de 3,5 km prin orașul Szeged, la care a participat, ca singur reprezentant al unei țări străine din competiție, sublocotenent Bogdan Mutu.“Concursul a fost inedit, deoarece pompierii au alergat complet echipaţi, iar pe parcursul traseului aceștia au trebuit să urce și să coboare mai multe seturi de trepte”, transmit reprezentanții ISU Banat.

La sfârșitul cursei a fost organizată o festivitate cu ocazia celebrării zilei Sfântului Florian, la finalul căreia participanții au primit premii. La acest eveniment a participat, ca invitat de onoare inspectorul șef al ISU ”Banat”, locotenent-colonel Lucian Vasile Mihoc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here