Pompierii voluntari din Recaș au două autospeciale noi de stingere a incendiilor!

Investiție importantă făcută de Primăria Recaș, în cadrul unui proiect transfrontalier, în parteneriat cu o localitate din Serbia.

Primăria a achiziționat două autospeciale de stins incendii, un utilaj multifuncțional cu plug de zăpadă, cupă de pământ, tocător vegetal, un generator de curent, o pompă de apă de mare capacitate, una de mică capacitate, o sirenă electrică, stații de monitorizare a mediului, un compresor și 14 echipamente de intervenție de neopren pentru pompierii voluntari din Recaș.

”Valoarea totală a proiectului de de 1,4 milioane de euro, în acest proiect noi am fost lideri de proiect și am beneficiat de un milion de euro, iar partenerii din Serbia, au beneficiat de 400.000 de euro. Am achiziționat două autospeciale de stingere, un generator dar și o multifuncțională pe care avem posibilitatea să montăm pe ea o serie de utilaje care o să ne permită să întreținem drumurile, dar și canele de irigație. Ne bucurăm că după o muncă asiduă am obținut finanțarea și suntem foarte mândri de asta”, spune Pavel Teodor, primarul orașului Recaș.

Este o inițiativă binevenită pentru că discutăm în primul rând de siguranța cetățeanului. Dacă la nivelul CJT sprijinim Inspectoratul pentru Situații de Urgență prin alocarea de 15 milioane de lei pe doi ani de zile, pentru dotare, mă bucur că și la nivelul UAT-urilor se demarează astfel de proiecte, după cum ați văzut se dotează Serviciul pentru Situații de Urgență cu astfel de echipamente și autospeciale de intervenție. Serviciul de Voluntariat poate să fie primul care intervine la o anumită misiune și cred că aceste demers al Primăriei este de bun augur și prin prisma faptului că sunt achiziționate aceste echipamente prin fonduri europene pe programul de cooperare România-Serbia”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Până acum pompierii voluntari din Recaș aveau în dotare două autospeciale vechi de peste 50 de ani, care nu mai făceau față cerințelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here