Prefectura dă în judecată Primăria Timișoara. Vezi motivele.

Prefectura

Realizarea studiului pentru metrou în Timişoara, interzicerea petrecerilor şi a marilor poluatori sunt hotătâri ilegale. Anunțul a venit din partea reprezentanților Prefecturii Timiș.

Conform unui comunicat de presă, hotărârea privind realizarea metroului încalcă legea deoarece obiectul studiului, respectiv căile ferate nu aparţin municipalităţii. Celelalte două supralegiferează domenii deja reglementate de legi naționale.

În urma verificării legalității hotărârilor Consiliului Local Timișoara, adoptate în ședința din 16 octombrie 2015, a fost comunicat Consiliului Local un recurs grațios. Obiecțiunile de legalitate vizează adoptarea acestor hotărâri cu încălcarea normelor care stabilesc competența materială a Consiliului Local, a normelor de tehnică legislativă și a dispozițiilor legale incidente (s-a constatat că măsurile adoptate de Consiliul Local aparțin unor domenii deja reglementate de legi și ordonanțe, deci de acte jurdice de nivel superior.”În ceea ce privește studiul de prefezabilitate adoptat prin HCL 433, obiectul acestuia îl constituie un bun care aparține domeniului public al statului, asupra căruia Consiliul Local nu poate dispune.Totodată, a fost atenționat Consiliul Local de faptul că nu rezultă din documentația transmisă Instituției Prefectului că a fost respectată procedura prevăzută de Legea 52/2003 privind transparența decizională și nici că a fost realizată evaluarea preliminară a impactului prevăzută de Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

Dacă aleșii nu le vor revoca, Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș anunţă că le va ataca în instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here