Premieră chirurgicală la Spitalul Județean pentru salvarea unei copile de 11 ani!

Spread the love

La Spitalul Județean din Timișoara a avut loc, în premieră, o procedură de embolizare a unei malformații faciale de mari dimensiuni, cca 6 cm,  deosebit de complexă, care punea în pericol viața unei paciente în vârstă de 11 ani.

Prima intervenție pe cale chirurgicală, făcută joia trecută, în data de 21 septembrie a reușit să oprească temporar sângerarea activă, salvând viața pacientei și a dat răgazul suficient pentru planificarea în următoarele 48 de ore a tratamentului endovascular minim invaziv.

Din cauza rupturii și a hemoragiei consecutive în cavitatea bucală această procedură de embolizare se impunea de urgență iar transferul pacientei la Spitalul Județean, în stare de comă indusă de la Spitalul de Copii ”Luis Țurcanu”  s-a făcut în cursul zilei de vineri 22 septembrie.

Intervenția de embolizare s-a efectuat de către echipa de neuroradiologie și radiologie intervențională a spitalului nostru condusă de Dr.Cristian Mihalea (CHU Bicetre, Paris – Franța) din ea făcând parte Dr. Tutelcă Adrian, Dr. Juratu Cătălin și Dr. Paiușan Laurențiu. Procedura a constat în embolizarea supraselectivă a patru ramuri din artera maxilară internă ce alimentau acestă malformație arterio-venoasă facial și a durat cca 6 ore. La finalul interventiei s-a obținut excluderea în proporție de cca 75-80% a malformației și totodată reducerea exponențială riscului hemoragic al pacientei.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here