Premierul Grindeanu: “MapN nu are nici o problemă să retransmită Consiliului Județean, clădirea Garnizoanei”

 

Muzeul Revoluţiei va fi realizat la Timișoara, dă asigurări premierul Grindeanu. Anunțul a fost făcut de acesta sâmbătă, la Timișoara. Șeful Executivului a subliniat că după ce va fi întocmit un proiect viabil, Armata va preda din nou imobilul, care la finele anului trecut a revenit în administrarea Ministerului Apărării. Autorităţile judeţene nu au reuşit să implementeze planul, la termen.

Premierul României a explicat că Ministerul Apărării este dispus să retransmită clădirea Garnizoanei autorităților județene.“Nu este o problemă din punctul de vedere al Ministerului Apărării de a transfera din nou această clădire către autoritățile publice locale. Este nevoie în Timișoara de un Muzeu al Revoluției. Normal, este un eveniment care ne-a marcat nu doar nouă, timișorenilor, viața, ci tuturor românilor. Eu aștept, dincolo de vorbe, să se întâmple anumite lucruri. Ministerul Apărării nu are niciun fel de problemă în a retransmite această clădire către Consiliul Județean. Că va fi acolo Muzeul Revoluției, că va fi în altă parte, CJ vine cu un alt proiect, e treaba autorităților publice locale”, a afirmat șeful Executivului, Sorin Grindeanu.

Primarul Nicolae Robu a solicitat Consiliului Judeţean să lase Garnizoana în administrarea Primăriei, pentru că exista o promisiune de finanţare de la Ministerul Culturii, pentru Muzeul Revoluţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here