Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara au depistat zece cetăţeni din Afganistan şi Pakistan care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Ieri, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, zece persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România, la aproximativ 200 de metri de frontieră.

Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector a intervenit şi reţinut persoanele în cauză în apropierea frontierei cu ţara vecină, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele de sex masculin, cu vârste cuprinse între 16 şi 28 de ani, sunt cinci cetăţeni din Pakistan şi cinci cetăţeni din Afganistan, care aveau documente de identitate pentru refugiați  eliberate de către autorităţile sârbe. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, fapt pentru care s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Articolul precedentPremierul Grindeanu: “MapN nu are nici o problemă să retransmită Consiliului Județean, clădirea Garnizoanei”
Articolul următorÎncepe deratizarea la Reșița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.