Prețurile apartamentelor s-au majorat în Timișoara. Vezi motivul

În primele 5 luni ale anului 2021, prețurile materialelor de construcții au crescut cu 30% până la 80%, ceea ce a determinat majorarea prețurilor la apartamente în Timișoara, ajungând la 1.339 de euro pe metru pătrat util.

Media prețurilor apartamentelor noi s-a apropiat, ca și valoare, de media celor vechi, diferența fiind de doar 21 euro/mp, înregistrată în iunie 2021. Ca efect al situației pandemice și a prețurilor în creștere, cererea a scăzut cu aproximativ 7% în ultimul an atât pe zona apartamentelor de vânzare, dar și pe piața chiriilor (-6%).

Cu toate acestea, specialiștii Blitz au remarcat și o tendință de creștere a cererii în trimestrul al doilea 2021, în special în lunile aprilie și mai, odată cu ridicarea restricțiilor și relansarea evenimentelor culturale.

“Cererea aproape s-a dublat în cel de-al doilea trimestru al lui 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, odată cu înlesnirea restricțiilor și scăderea cazurilor provocate de pandemie, oamenii și-au recâștigat un apetit de achiziție și fac achiziții în marile centre economice, dar nu numai”, a spus Cătălin Priscorniță, CEO Blitz (companie antreprenorială în imobiliare din Cluj-Napoca, prezentă pe piață de 11 ani cu o largă experiență în imobiliare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.