Primarul din Baia Mare cere Timisoarei sa se retraga din competitia pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021

 

Catalin Chereches, primarul din Baia Mare a lansat o propunere soc celor trei orase care sunt in competitie directa cu Baia Mare pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021 (Timisoara, Cluj si Bucuresti). Chereches le cere acestora sa se retraga din competitia mai sus amintita si sa sustina Baia Mare sa devina principalul oras european in anul 2021.

O să le explic că Baia Mare este singurul oraș care are cu adevărat nevoie de nominalizare. Este singurul oraș unde este vital să se întâmple acest lucru. Unde se va simți schimbarea în mod absolut consistent. Îi voi ruga să susțină cu toții Baia Mare și să se retragă din competiție”, a declarat Cherecheș la o emisiune tv.

Mai mult Chereches spune ca aceasta idee nu este a lui, ci doar a copiat-o de la altii.

Mons a fost Capitală Culturală Europeană. Un oraș cu tradiție minieră, unde mineritul s-a închis și a candidat la titlul de capitală culturală europeană odată cu alte orașe vecine. Toți și-au retras candidatura, susținând că Mons este singurul oraș care chiar are nevoie de nominalizare”, a concluzionat Chereches.

Nicolae Robu nu a putut comenta pe loc initiativa primarului din Baia Mare motivand ca acest subiect este unul serios si trebuie tratat cu o maxima seriozitate. Edilul din Timisoara a promis ca va iesi public si va raspunde pe marginea acestui subiect.

sursa foto: ziarmm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here